Vroeger… toen je altijd achter de tv wou zitten

Nu hebben we Angry Birds, Twitter, een luxe Android telefoon, en… juist… was vroeger wel alles beter? Nou, los daarvan…
Toen ik nog op de basisschool zat, wou ik voor schooltijd achter de televisie zitten. Ook na schooltijd, was het gelijk *hup, pats* televisie aan. Mijn lievelingsprogramma was toch eigenlijk wel Thomas de Stoomlocomotief. Kijk gerust het filmpje zou ik zeggen… misschien herken je de intro-tune nog wel!

Verder keek ik ook graag naar de avonturen de Moomins… 

Ik vond de verhalen van The Magic Schoolbus ook altijd erg spannend en leuk om te kijken, daarnaast kennen jullie vast nog wel Pieter Post en Brandweerman Sam, maar ook Boes Boes! Zie het filmpje hieronder! Trouwens… The Magic Schoolbus is nu ook in real life! Alleen heet het chaotische programma nu: The Magic Veoliabus :-))

En er waren ook kinderprogramma’s die ik echt eng vond, David de Kabouter vond ik eng…

Maar wat denken jullie van deze engerd? Karbonkel, uit de serie Ik Mik Loreland.

Ik zal het maar eerlijk zeggen, ik was verslaafd aan Wunschpunsch, en ik moet ook eerlijk zeggen, dat ik er nog DVD’s van heb liggen. Hoewel ik die al heeel lang niet meer bekeken heb…

Daarnaast was ik altijd al gek op Bassie en Adriaan. Toen ik nog in Naaldwijk woonde, toen was ik met de familie een keer naar een show geweest van Bassie en Adriaan. Ik weet nog wel, dat ik het geweldig vond. Bassie en Adriaan vond ik eng toen de plaaggeest er in voorkwam.

Nou, genoeg filmpjes om jezelf een tijdje mee te vermaken denk ik zo.

Ik ben wel benieuwd, naar wat jullie graag keken vroeger, en wat vonden jullie eng?

Advertenties

2 Responses to Vroeger… toen je altijd achter de tv wou zitten

  1. monique says:

    een heleboel titels ken ik niet uit mijn jonge jaren .. maar uit de jonge jaren van mijn jonge zoon … thomas was er in mijn tijd nog niet .. wel maja de bij, de stratenmaker op zee show, de film van ome willem, stuif es in … en wij hadden alleen maar op woensdagmiddag kinder tv .. ochtend tv bestond nog niet .. jeetje .. ik klink nu bejaard … Wat ik eng vond ?? ik kan me nog herinneren speelfilms van Walt Disney waar een hond dood ging (echt he … geen animatie …) .. maar verder was het niet eng denk ik …. Leuke blog !!

  2. fanSte says:

    lol, jeugdsentiment:

    Boes, Dommel, Sinbad de Zeeman, Alfred Jodocus Kwak, Snorkels, The Finder, Secret Valley, Barbapappa, Inspector Gadget, Teddy Ruxpin, The Racoons, Sonic the Hedgehog, David de Kabouter, Seabert, Doctor Snuggles, Wicki de Viking, Bassie en Adriaan, Smurfen, Disney Festival, Mapletown, Ovide en zijn vrienden, Fabeltjeskrant, Pippi Langkous, Popeye, Tom & Jerry, Paulus de Boskabouter, Pieter Post, Budgy de kleine helicopter, YogiBear, De Rescue Rangers, Biker Mouse from Mars, Niels Holgerson, Familie Robinson, Teenage Mutant Ninja Turtles, Samurai Pizza Cats, Jetsons, I Am Weasel, Flintstones, Starstreet, Dungeons & Dragons, Scooby-Doo, Casper, Spiderman, The Mask, Pinokkio, Duck Tales, Animaniacs, Samson en Gert, Dinobabies, The A-team, Knight Rider, Dukes of Hazard, The Super Mario Bros. Super Show, Kinderen voor Kinderen, Snotneuzen, Telekids, KinderNet…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: