Half afgemaakte achtbanen en vliegende boze vogels

Verslaafd aan een spelletje op een telefoon of computer word ik eigenlijk nooit. Vroeger was ik nogal onder de indruk van Roller Coaster Tycoon; achtbanen maakte ik half af, waardoor aan het eind van de baan een geweldige explosie volgde. Helaas is dit in Roller Coaster Tycoon 3 weggehaald en was ik toen ook wat ouder dus had niet meer de behoefte eraan om mensen doelbewust een enkeltje achtbaan te geven.

Roller Coaster Tycoon

Toch was er nog de tijd waarin ik amper op internet zat, dat was medio 2007 als ik me goed herinner. Roller Coaster lag alweer onder het stof en ik was bezig met een eigen openbaar vervoersbedrijf te runnen (wel beter dan Veolia natuurlijk :-P). Met Traffic Giant kon ik diverse steden kiezen en daarin eigen buslijnen en tramlijnen aanleggen. Gedurende de tijd dat je het spel speelt kwamen er concurrenten bij en daarvan won ik meestal wel. Erg verslavend werkte dat eigenlijk. Met Traffic Giant konden er ook metrolijnen aangelegd worden, maar tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet hoe dat moet want elke keer lukte het me niet.

Natuurlijk wou ik het beter doen dan Veolia, maar dat is niet zo heel moeilijk meer 😛

Na de tijd van Traffic Giant kwamen The Sims, een spel wat je overal wel tegenkomt eigenlijk. Wellicht zullen The Sims spelers de tweede of derde versie spelen, maar daarmee liep ik achter, ik speelde deel één. Ik had hem goedkoop op de kop kunnen tikken. Ik wou met The Sims veel meer doen in een dag, dan dat de dag eigenlijk duurde, ik weet  nog goed dat mijn Sim regelmatig ontslagen werd omdat hij niet op tijd was.
Hollander ben ik ook echt, zoals je in een eerdere blog van mij had kunnen lezen, ik trok regelmatig met mijn Sim de stad in en ging daarmee naar een andere Sim om daar even de koelkast even te plunderen.

AirportMania op de iPod Touch

Een poosje geleden kocht ik de Apple iPod Touch, soort iPhone maar dan niet de mogelijkheid om foto’s te schieten en waar ook niet mee gebeld kan worden. Althans, met mijn versie iPod Touch dan. Toen was ik al snel fan geworden van het spelletje AirportMania, waarmee vliegtuigen die kwamen aanvliegen veilig konden landen, dit begon met de gratis versie, waarna ik de betaalde versie heb gekocht.

Pocket God, een spel waarmee je je nutteloze tijd kan vullen

Toen ik een betaal account nam bij de App Store van Apple was mijn eerst betaalde game Pocket God, tsja… hoe moet je dat uitleggen? Het is eigenlijk een geweldig doelloos spel waarmee je met een bepaald soort poppetjes bepaalde acties kan verrichten. Door bijvoorbeeld het apparaat schuin naar links te houden kan een hele groep mensen naar links geschoven worden, pardoes het eiland af. Door op een plusje te drukken komen er meer van dat soort wezens op het eiland, de een gaat vissen, de ander gaat nutteloos hout sjouwen en noem zo maar op. De wezens kunnen ook even in de lucht gegooid worden waarnaar ze over wolken kunnen springen en vervolgens zo plat als een dubbeltje op de grond komen te liggen. Er is nog veel meer mogelijk in dat spel, maar dat wordt wel heel saai denk ik zo :-P.

Putt-Putt, het paarse autootje

Enfin, vroeger was ik ook verslaafd aan het geweldige spelletje Putt-Putt. Net zoals bij Freddie Fish kon ik uuuuuuuuuren achter elkaar de plekken verkennen met het paars-gekleurde autootje. Putt-Putt is echt een game voor op de computer. Door opdrachtjes uit te voeren kom je verder in het spel. Spelletjeskeuze was er genoeg en zorgde voor een geweldige daginvulling in mijn kindertijd.

Angry Birds is pas echt verslavend!

Anno 2010 is er voor mij maar één game verslavend en dat is Angry Birds. Als je me volgt op Twitter of via een ander sociaal netwerk kan het haast niet missen dat je wat gelezen hebt over het wegschieten van vogels. Nu zul je denken… vogels, 17 jaar, kinderachtig? Nee hoor! Het werkt erg verslavend! Doormiddel van een katapult moet er geschoten worden op varkens die onder, achter, op (of wat dan ook) opstellingen liggen. Die opstellingen zijn van hout, ijs, glas of steen. De varkens hebben de eieren van de vogels gestolen.
Elke Angry Bird kan wat anders, zo kan een vogel als boemerang dienen en een andere vogel kan zichzelf splijten in drieën.

Naast de versie op de iPod Touch heb ik hem ook op mijn Sony Ericsson XPERIA X10, ofwel het Android toestel. Vanwege mijn werkzaamheden bij GSM Helpdesk heb ik diverse toestellen waaronder ook toestellen die ook Angry Birds ondersteunen, daar gaat het ook op. Zo ben ik nooit meer zonder de boze vogels.

De Seasons versie is ook erg leuk om te spelen, het werkt als een adventskalender en elke dag komt er dus een level vrij. Helemaal in kerst editie. Een van dingen wat ik het leukst vind aan Angry Birds is dat zowel bij de Halloween versie als bij de kerseditie maar natuurlijk ook bij de normale editie het muziekje weer anders klinkt.
Ik ben in zoverre verslaafd aan Angry Birds dat zelfs mijn ringtone momenteel het Angry Birds kerstmuziekje is, de wekker het geluid heeft als het behalen van een Angry Birds level en m’n berichtentoon het geluid heeft van een weggeschoten vogel.

Als ik niet helemaal verder kom in een level dan pak ik YouTube erbij en wordt het mooi voorgedaan, waarna ik het zelf kan proberen. Maar het leukste is natuurlijk om het zelf allemaal te behalen.
Omdat ik een Angry Birds fan ben in hart en nieren, heb ik uiteraard ook een pluchen Angry Bird in bezit. Vanuit Amerika is mijn rode vogel over komen vliegen en voor die iets meer dan twee tientjes wil ik er nog een aantal in bezit hebben! Ja, ik weet, geldverspilling, maar… ze zijn zo leuk :-)…..

Angry Birds knuffel!

Ondanks dat ik dacht nooit verslaafd te kunnen raken van een spelletje, is het met Angry Birds de andere weg ingeslagen. Los gezien het feit dat ik niet hou van schietspelletjes, ben ik niet meer weg te slaan bij de Angry Birds.

Advertenties

4 Responses to Half afgemaakte achtbanen en vliegende boze vogels

 1. Pascal says:

  Hey, leuk geschreven. Je hebt talent 😉 Ps. Had je wel tijd
  om dit te schrijven? Of had je geen nieuwe angrybirds levels meer
  😛

  • Stefan says:

   Hahaha, beetje late reactie, maar hier is de reactie:
   Dankjewel voor je compliment!
   Nja, ik moest mijn ei effe kwijt over het vogelspel 😛 hahaha…

 2. Stefan says:

  Leuk stukje. Vroeger was ik echt verslaafd aan Roller Coaster Tycoon, zowat alle delen. Uren en uren gespeeld. Nu ben ik ook nogal verslaafd aan Angry Birds HD voor de iPad. In het begin dacht ik wat is er nou leuk aan een spelletje met een paar vogels. Dar kwam ik al snel achter, de eerste dag had ik dit spel al uren gespeeld. Op Twitter las ik dat je ook een knuffel hebt, heb inmiddels de rode besteld. Smaakt naar meer, dus ook ik heb de neiging om er nog een te kopen. Weet alleen nog niet welke kleur. Wat ik wel weet is dat ik de vogeltjes niet aan me hond ga geven, die is daar dol op. Vooral als het speeltjes zijn met geluid.

  • Stefan says:

   Hahaaha. Ik heb dus ook de rode en binnenkort komen er nieuwe vogels beschikbaar 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: