De ene talentenjacht is de andere niet

Talentenjacht

Ja, na een tijdje weer een nieuwe blog. En deze keer gaat het over de talentenjachten op de televisie. Ze schieten als paddestoelen uit de grond. Idols, Popstars, Holland’s Got Talent en zo zijn er nog een paar, en nu begint RTL4 met The Voice of Holland. Wie kijkt daar nu nog naar zal je denken? Nou, om eerlijk te zijn volg ik alleen nog Holland’s Got Talent. Maar My Name Is…? Dat is toch gewoon een slap aftreksel van Popstars? Hoewel My Name Is… wel zich speciaal richt op één artiest, en dat blijkt redelijk aan te slaan in Nederland. X-factor haalt in Nederland echt niet de populariteit zoals je die in Amerika ziet, neem bijvoorbeeld Leona Lewis of Alexandra Burke, ook in Nederland populair en die zijn bekend geworden met de X-factor.

Niet elke talentenjacht is natuurlijk populair, zo trekt de ene show/talentenjacht meer kijkers dan de ander, neem bijvoorbeeld afgelopen weekend, waarbij 2,6 miljoen naar de finale van Holland’s Got Talent keken. Hoe dan ook, ik heb een grote hekel aan artiesten die schreeuwen op de televisie in een talentenjacht, zo zat bij Holland’s Got Talent ene Patricia als ik me goed herinner… Nou, toen hebben we thuis de ‘mute’ knop ingedrukt. Maar soms zitten er echt hele goede artiesten tussen, die ze eigenlijk al eerder hadden moesten ontdekken. Bij sommige deelnemers kom je niet meer bij, en dan heb je nog een categorie, waarbij je denkt…. eh… oke? Neem de onderstaande auditie:

Audities kijk ik eigenlijk nooit, van de shows waarbij degene met de beste stem moet winnen. Ook Het beste Idee van Nederland vind ik zelf een grote aanfluiting. Maar laat ik het deze keer een keer centraal houden, dus bij de talentenjacht waar het toch voornamelijk draait om de stem.
Als we X-factor, Popstars en Idols nou eens samenvoegen en dan eens een echte knaller laten komen, en dan internationaal doorbreken?
Weet jij nog wie Raffaëla is? Wel leuk liedje naar mijn mening, zie onderstaande video:

Ook de Jaap, van Popstars vond ik een leuke stem hebben, alleen die naam hé… maar dat zal aan mij liggen.

Enfin, volg jij een talentenjacht? En de volgende vraag is dan: waarom volg je dat?
Ik heb via Twitter al een poll verspreid en die staat ook onder dit bericht, laat ook gerust een reactie achter op dit blogbericht.

En deze wil ik jullie echt niet laten vergeten, zo’n mooi nummer:

Advertenties

2 Responses to De ene talentenjacht is de andere niet

  1. Paula says:

    Beste,

    Jaap was de winnaar van X factor….niet van popstars

    • Stefan says:

      Bedankt voor je reactie. Je hebt helemaal gelijk. Excuses

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: