Op de fiets naar de Dintelse Gorzen

Op de fiets richting de Dintelse Gorzen

Ik ben ineens helemaal in de ban van het fotograferen, dit verschilt van landschappen tot de macro-foto’s.  Na een dagje Loonse en Drunense duinen vond ik het gisteren weleens mooi om een ander natuurgebied op te zoeken. Iets wat ik met die fiets kon bereiken. Ik pakte mijn telefoon met alle internet-snufjes die er zijn zowat, en opende Google Maps. Uitgestrekte bossen, grote zeeën et cetera kwam ik tegen. Oké, dit is niet waar.  Wel zag ik weer met Google een natuurgebied wat niet zo gek ver wegligt, de Dintelse Gorzen. Woon hier toch in het Brabantse land een aantal jaren en nog nooit gezien. Ik vertrok op de fiets rond 09:15 uur en ik dacht, nou… die 9 kilometer doe ik in een half uur fietsen. Niet dus! De tijd tikte voorbij. De weg die ik moest afleggen was een landweggetje zus en een landweggetje zo. Overigens was het uitzicht geen straf, en stopte ik zo nu en dan ook even met de fiets om er een plaatje van te maken.

Mooie akker met windmolens

Rond 10:20 uur kwam ik dan aan op plaats van bestemming, de Dintelse Gorzen. Dat was toch iets later dan verwacht, maar ik had op zich al genoten van het uitzicht tijdens mijn uitzicht op de fiets. Ik liep over een oude sluis, en was op zoek naar de Schotse Hooglanders; een soort van buffels. Ik dacht waar zitten die beesten nou? En toevallig kwam er een man aanlopen met een joekel van een camera op een statief. Er ging een lampje branden, met het idee dat hij zeker moest weten waar de bruine gevaartes moesten zitten. Ik sprak hem aan en kreeg een informatief verhaaltje omtrent de fotografie wereld. De vrouw die erbij liep vroeg zich af met welke camera ik de foto’s schoot. Ik liet mijn “glazende” Nikon D5000 zien waarna we er nog even over doorgepraat hebben. Enfin, ik moest naar de Schotse Hooglanders. Ik bleek iets te verkeerd zijn gelopen, niet wereldschokkend om overigens.

Het bruggetje richting de Schotse Hooglanders

Ik vertrok rond 10:45 uur naar het bruggetje waar ik overheen moest, om bij de Schotse Hooglanders te komen. Overigens heb ik het niet zo met bijen, wespen, hommels en al dat andere gevaarte :P. Maar al gauw werd het duidelijk dat ik eraan moest geloven. Ik bleek ineens een wandelroute te lopen… althans, daar kwam ik bij een bord achter. Nja, ook mooi! Maar ik had mijn brood niet meegenomen, maar blijkbaar was het toch allemaal meer tijdrovend dan ik had gedacht. Rond kwart voor 12 reed ik nog steeds door het oerwoud van onkruid, (excuses als dit echt mooi groen is :P)

Dintelse Gorzen

Rond 12:20 uur kwam ik dan eindelijk aan bij de Schotse Hooglanders. Prachtig uitzicht over de vele bruine beesten die er liepen. Mooie foto’s kon ik hier maken, dat was het eerste wat ik dacht toen ik aankwam op de plek van bestemming. Ik heb vele minuten, lange tijd allemaal foto’s geschoten. In alle soorten en maten. Rond 13:00 uur sprong ik weer op de fiets terug, en na een dik uur met veel tegenwind (ook op de heenweg veel tegenwind gehad) kwam ik thuis. Gelijk mijn foto’s bekeken en kon terug kijken op een mooie dag!

Een Schotse Hooglander

Ik heb veel foto’s gemaakt zoals ik al zei, teveel om hier in dit blogbericht te laten zien.
Maar niet getreurd! In mijn Picasa webalbum heb ik nog veel meer foto’s geplaatst en kan je je ogen uitkijken, of niet natuurlijk :P, ik hoor ook graag feedbacks… of dat nu over het blogbericht of over de foto’s gaat… alles is welkom!

Schotse Hooglanders; oog in oog

Advertenties

6 Responses to Op de fiets naar de Dintelse Gorzen

 1. Roel Smits says:

  Mooie foto’s! Ga zo door!

 2. Garduna says:

  Mooie foto’s 😉

 3. Morrigan says:

  Mooie foto’s vooral van die twee beesten in het water!

 4. renate1970 says:

  He dat zijn wel mooie foto’s zeg. Goed gedaan man.

 5. Marc says:

  Hoi Stephan,
  Mooie foto’s hoor. Maar waar je meer aandacht aan moet besteden is de compositie. Plaats je onderwerp om 1/3 ipv in het midden (ook wel de gulden snede genoemd). Je zult zien dat je dan nog mooiere foto’s gaat maken.

  Mooie voorbeelden van de gulden snede => http://www.jaapmeijer.com/index.php/fotografie/fotografie/gulden-snede.html

  • Stefan says:

   Bedankt voor je reactie, en ook bedankt voor je feedback.
   Daar kan ik wat mee! Ik ben nog druk aan het experimenteren met de foto’s, dus hopelijk worden ze beter!
   hahaa…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: