Dagje Salzburg… chaos!

Overal Mozart

Vandaag (5 augustus) gingen we een dagje naar de tweede stad van Oostenrijk, Salzburg. Het was verder dan verwacht. We reden een weg maar stonden stil omdat er wat was gebeurd, althans dat denk ik omdat er twee ambulances langs moesten. We keerden om en gingen op een andere manier naar Salzburg en kwamen twee uur later aan. Alsof dat nog niet lang genoeg was hebben we werkelijk een uur lopen zoeken naar een parkeerplek. Het was overal vol en Salzburg is niet echt rijk aan parkeerplaatsen. Heel de stad stond letterlijk vol met auto’s. Uiteindelijk kwamen we bij een kleine parkeerplek waarbij er net iemand weg reed en daardoor er net een plek vrij kwam. Pffff. waren we dus niet echt blij mee.

De geboortestad van Mozart was nog ongeveer een kwartiertje lopen en kwamen we op een groot plein terecht waarna we ellenlang moesten zoeken naar een WC. Toen we die hadden gevonden konden we echt de stad in. Paar winkels waren leuk maar als ik eerlijk ben mis je niet veel als je puur voor winkels komt. Op elke hoek van de straat zie je Mozart terugkomen en het geboortehuis is niet echt spectaculair te noemen.

Wel leuk zijn de oude huizen en gebouwen. Veel komen er zelfs uit het jaar 1300 en enkele zelfs nog eerder. In de stad lopen mensen rond van over de hele wereld. In Innsbruck kwam ik al mensen tegen uit bijvoorbeeld Rusland en Oekraïne.

Ook in Salzburg kom je veel Japanners tegen. En inderdaad. Allemaal op de foto. Als voorbeeld zal ik Japans groepje noemen, het waren twee mannen en twee vrouwen. Een achtergrond met een gebouw staat met Japanner 1, 2 en 3 op de foto. De 4e maakte de foto. Maar Japanner 4 wilde ook nog samen met 1. De 2e ook nog apart met 3. Nja, je weet het verhaal wel, diverse Japanners met ieder apart of in ander aantal op de foto met dezelfde achtergrond. Wel leuk om te zien overigens.

Het huis waar Mozart is geboren

Nog even Italiaans ijs gegeten in een tentje en toen we daarmee klaar waren regende het hard, het ging alleen maar harder en harder en daar leek geen eind aan te komen, we hadden het ook wel gezien. Het leek niet meer harder te kunnen, maar dat kon blijkbaar wel. Eenmaal in de auto kon de terugreis beginnen. Een uur en nog een aantal minuten waren we Salzburg pas uit. Het verkeer reed niet door en of andere trolleybus (zoals in Arnhem dacht ik, zo’n bus die met behulp van een bovenleiding vooruit komt) pech ofzo kreeg en de  stang voor de bovenleiding moest verplaatsen naar een andere lijn, enfin. Een paar minuten later meldde Antenne Salzburg, leuk radiostation trouwens, dat er een verkeerschaos rondom Salzburg was. Dat was ook wel te merken -_-.

Kort samengevat is Salzburg een grote (verkeers) -chaos. Overal verkeer en te weinig parkeerplekken.

Via een stukje Duitsland (een land waar ik graag kom :-)) en weer terug in Oostenrijk moeten we nu nog ongeveer 50 minuten rijden. En ja, het regent nog steeds. Om 18:11uur was de temperatuur 14 C graden.

In Salzburg kwam ik bij een boekenwinkel nog een boek tegen met een titel die ik graag met mijn bloglezers en Twittervrienden deel, hier heb ik een foto van gemaakt en deze houden jullie uiteraard tegoed.

-update:- De foto van de boekenwinkel is inmiddels hier te vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: