Eeuwige sneeuw in de zomer

Großglockner

De eerste dag van de vakantie begon al heel zonnig met geen wolkje aan de lucht en prachtig uitzicht over de bergtoppen. Doordat de bergtoppen helemaal zichtbaar waren was het vandaag een mooie dag om naar de Großglockner te gaan. Dat is de hoogste berg van Oostenrijk (3.798 meter) waar de eeuwige sneeuw is te vinden. Anderhalf uur rijden was het. Bij het tolpoortje zijn we 28 euro armer en rijden we lange tijd over bochtige bergweggetjes waar over het algemeen een vangrail ver te zoeken is. Gaat het fout?, dan gaat het dus goed fout. Honderden meters gaan we omhoog en de temperatuur neemt af. Lekker, die frisse wind!

Het uitzicht tijdens de autorit is waanzinnig. Diepe dalen maar ook hoge bergen waarvan er een aantal zelfs met sneeuw bedekt zijn, in het midden van de zomer. Watervallen zijn er te zien en zorgen voor prachtige foto’s. We moeten een tijdje wachten voor een een stuk waarbij het verkeer na de bergachtige route gefaseerd naar boven kan gaan.

Als we eenmaal door kunnen komen we niet veel later aan op een parkeerplaats waarna we lopend richting boven kunnen gaan. Helaas de berg zelf op, is niet mogelijk. Vermoedelijk omdat het simpelweg te gevaarlijk is. Niet alleen het prachtige berglandschap is een foto meer dan waard, ook komen we marmotten tegen die daar in het wild leven. Toch jammer dat de berg met de eeuwige sneeuw niet toegankelijk was, maar uiteraard lagen ook op andere plekken sneeuw waar we natuurlijk ook de handen hebben ingestoken.
Maar het weer was super. Rond 17:00u was het 24 C graden. In een dorp daar omheen was het zeker rond de 29 C graden. Op de berg tussen de 0 en de 10 C graden.

Prachtige uitzichten

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: