Alles om het prijskaartje

Money

Money money money.... it's so... funny?

We moeten het vaak horen… Hollanders zijn gierig, laat dat nou precies iets zijn wat ik niet kan ontkennen. Ik ben gierig en ik wil het liefst alles gratis hebben. Ja, zo Hollands ben ik.

Elke dag check ik websites als Gratiz en dergelijke websites. Leuke dingen staan er tussen. Zo heb ik een keer een DVD gratis kunnen bestellen met alle commercials erop van ‘Even Apeldoorn bellen’.
Uiteraard kwamen er ook dingen op de deurmat te liggen die achteraf gezien niet echt interessant voor me waren, maar ook dingen die vooral praktisch waren. Zo had ik bij een telecomprovider meerdere malen een simkaart kunnen bestellen met zeven euro beltegoed. Ideaal, want het gebeurd regelmatig dat ik weer teveel SMS of bel voordat m’n nieuwe bundel weer ingaat.

Tot zover gratis, we gaan over naar het prijskaartje. Ik wil namelijk het liefste het beste product voor de laagste prijs. En daar kan ik heel lang voor uittrekken, als ik een product zoek ga ik alle websites langs waar dat product verkocht wordt en sla de prijs op in een Google Docs documentje, zodat ik overal online de prijzen kan bijhouden. Dit is overigens niet bij elk product hoor…. wees niet bang :-).

Ook bekijk ik vergelijkingssites zoals Kieskeurig, Alatest, Beslist en noem maar op welke sites je nog hebt om ervaringen te lezen van bezitters van het product en de laagste prijs te zoeken. Want voordat ik een product koop ga ik niet alleen op de ervaringen van gebruikers af maar ook van de pro’s. Ik lees reviews… maar kijk ook filmpjes van het product op YouTube. Nu zal je denken, filmpjes? YouTube? Beetje doelloos? Nee hoor, zo zie je ook of een product beetje lekker werkt. Ook dit doe ik natuurlijk niet voor elk product. Als ik een nieuwe ventilator zoek ga ik echt niet die sites af en op YouTube beetje doelloos naar een ventilator kijken, en blijkbaar zijn er wel mensen die dat doen zoals we zien….

Als ik uiteindelijk alle sites en informatie heb gevonden dan wil ik bij sommige producten het nog in het echt kunnen voelen, en op naar de winkel. Soms ook nog even in diverse steden bij diverse winkels af en nja, hetzelfde rijtje weer :-).
Het lijkt wellicht allemaal overdreven maar heb zo op deze manieren vele euro’s bespaard! Elke keer een beetje rondkijken vindt ik niet alleen leuk om te doen maar als het me portemonnee blijer maakt… waarom niet? :-D.

Ben ik nou echt de enigste die zo goedkoper uit wil zijn?

Advertenties

6 Responses to Alles om het prijskaartje

 1. Kelly says:

  Nee je bent niet de enige. Ik kijk ook vaak op sites, voor elektro dingen kijk ik voor als eerste in de pricewatch van tweakers.net en ook voor bepaalde dingen kijk ik op de site van de consumentenbond.
  Voor dure dingen vergelijk ik ook goed de prijzen in de winkels.
  Je kunt er idd flink wat geld mee besparen.

 2. Silvia says:

  Leuke blog weer. En inderdaad waarom méér betalen als het nodig is. Ik kan echt vallen over een paar eurocenten meer in de supermarkt, maar wat mobieltjes betreft kijk ik niet op een tientje meer of minder.

 3. Vico says:

  Weer een leuke blog Stefan! Je hebt het in de vingers.

 4. Honnepon says:

  Och gratis simkaartjes…. zou een oplossing zijn voor de oudste dochter van mij die nog niet zoveel bel tegoed van mij krijgt ( wat ik zelf logish vind voor een bijna 13 jarige)
  Zou je mij een seintje kunnen geven als je weer zoiets tegen komt?

  Leuke blog weer 🙂 .

  • stefanandroid says:

   Dankjewel!
   Als ik het niet vergeet, zal ik je op de hoogte houden!
   Ik kijk altijd op Gratiz.nl

 5. Vincent says:

  Leuke blog!

  Ik herken het ook, maar bij is het vaak ook zo dat ik verschillende leveranciers in het buitenland aanspreek of ze het product wat ik wil ook produceren, enmof ik daar dan een sample van mag!

  Verder kijk ik vaak op allesvoorniks.nl, ook een fijne website die dagelijks geüpdatet wordt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: