Fotograferen met een mobieltje

Ik hou van fotograferen, met een mobiele telefoon doe ik het meer dan met mijn compactcamera (Pentax Optio E65, voor de liefhebbers :-)) omdat mijn mobiele telefoon (Sony Ericsson Xperia X10) in de meeste gevallen  nog betere prestaties levert dan mijn digitale camera. Laat dan nou de reden zijn waarom ik liever met mijn GSM gebruik voor foto’s te schieten dan de digitale camera. Mijn telefoon heb ik zoals jullie weten altijd wel bij de hand.

Ik wil wel meer doen met fotografie en ben daarom aan het sparen voor een spiegelreflexcamera maar heb natuurlijk geen geldboom dus moet nog even sparen. Weet ook nog niet welke ik wil, maar dat zie ik tegen die tijd wel weer.
Kijk internet er maar op na op de vraag van mensen die een nieuwe telefoon willen en daarbij een goede camera willen hebben… je zult zien dat mensen zich blind staren op de hoeveelheid megapixel, zoals bij vele al bekend is, draait het niet alleen om megapixel.

De 3.2 megapixel op de Nokia 6210 Navigator leverde mooie plaatjes op

De 3.2 megapixel op de Nokia 6210 Navigator leverde mooie plaatjes op

Mijn Nokia 6210 Navigator schoot echt hele mooie foto’s en deze beschikt over een 3,2 megapixel camera. Over de camera van de Samsung S8300 UltraTOUCH was ik ook wel te spreken want die had ik meegenomen op vakantie naar Zuid-Frankrijk vorige zomervakantie. Daarbij heb ik een paar laten afdrukken die leuk gelukt zijn!

De UltraTOUCH schoot mooie vakantiekiekjes

De UltraTOUCH schoot mooie vakantiekiekjes

Vandaag was ik even het Brabantse Steenbergen in gegaan en even naar een slootje gelopen en daar de HTC Wildfire met 5 megapixel en de Sony Ericsson Xperia X10 met 8,1 megapixel onderworpen. Ja, inderdaad, 3,1 megapixel verschil maar de resultaten zijn best schokkend. Misschien ook niet helemaal eerlijke vergelijking omdat het prijsverschil ook ongeveer 200 euro is, maar het de kleuren van een 5 megapixel zouden toch wel mooier moeten kunnen zijn, of niet? 😛

Geschoten met de HTC Wildfire

Geschoten met de HTC Wildfire

Groen is ver te zoeken als we kijken naar het resultaat van de HTC Wildfire en die vergelijken met de Sony Ericsson Xperia X10 camera.

Meer groen bij de Xperia X10

Meer groen bij de Xperia X10

Oordeel zelf maar zou ik zeggen, maar ik kan zelf de conclusie stellen dat een simpele digitale camera in sommige gevallen beter of minder goed kan zijn. Hoe denken jullie over de fotokwaliteit van mobiele telefoons?

Advertenties

3 Responses to Fotograferen met een mobieltje

 1. Kelly says:

  Ik vind het idd ook belangrijk tegenwoordig dat de mobiele telefoon een goede fotokwaliteit moet hebben. En ik moet zeggen, die gaan er zeker op vooruit.
  Maar als ik opzoek ga om iets te gaan fotograferen pak ik toch mijn camera. Aangezien ik het wel fijn vind dat daar natuurlijk een optische zoom op zit.
  Maar ik moet zeggen, ik ben echt zeer tevreden over de camera die mijn SE Xperia X10 heeft! Daarmee heb ik ook een paar foto’s gemaakt op vakantie :).

 2. Honnepon says:

  Ze gaan er op voor uit kwa kwaliteit, ik heb een (oude) samsung (vraag me niet welk type haha) met 5.0 megapixel en die doet het beter dan de vorige Nokia die ik 6 jaar heb gehad.
  Ik wil voor mijn verjaardag een sony ericsson W995.
  Geen idee hoe die fotografeerd, maar die wil ik ook meer vanwege de leuke prijs en de goeie muziekkwaliteit.
  Het echte fotowerk laat ik toch liever aan mijn Nikon over al past die weer niet in mijn broekzak dus heb ik niet veel dagelijks bij me ;-).

  Zucht, ben pas over ruim 7 mnd jarig haha.(Ergens maar goed ook, want dan ben ik wel errug oud 😛 )

  • stefanandroid says:

   Sony Ericsson W995 heb ik zelf getest, echt een leuk dingetje!
   Zie hier mijn review, ik heb hem getest: http://www.gsmhelpdesk.nl/read.php?id=4062

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: