Op 10-jarige leeftijd mijn eerste telefoon

Mijn eerste telefoon!

Mijn eerste telefoon!

Ik weet nog goed dat ik samen met mijn moeder bij de Kruidvat stond, er was een actie met een mobiele telefoon. Ik moest en zou die willen hebben, voor mijn verjaardag. Ik was een jaar of 10 en stond in de winkel met verliefde ogen te kijken naar een mobiele telefoon die je nu niet meer terug herkent; de Nokia 1100. Voorzien van een monochroom display en het verslavende spelletje Snake en het is het meest verkochte toestel ter wereld! De Nokia 1100 is namelijk meer dan 200 miljoen keer over de toonbank gegaan wereldwijd. Toen we de winkel uitliepen had mijn moeder dan toch echt een Kruidvat tasje met een Nokia 1100 daarin, met Tele2 prepaid. Waarom ik erbij zeg dat het van Tele2 is? Omdat die goede oude tijd ervoor had gezorgd dat als ik gebeld werd elke minuut, twee eurocent erbij kreeg bij mijn beltegoed. Ja, ik… dus raad maar wie er nooit belde 🙂

Reuzeblij was ik met mijn Nokia 1100, een tijdje later was het dan tijd voor een nieuwe fiets, waarbij ik een Alcatel OT-565 kreeg, wat een rampentoestel was dat. Het toestel hebben we voor een hele lage prijs doorverkocht aan een goed doel waardoor het toestel nu in Afrika ligt, althans… Alcatel kennende weet ik niet of het toestel nu nog steeds gebruikt kan worden :P.

Deze telefoon had naar mijn gevoel heel veel te bieden

Deze telefoon had naar mijn gevoel heel veel te bieden

Ongeveer in 2005 werd het dan tijd voor m’n echte telefoon, een Siemens CX70. Voor mij zat er heel veel op en was gelijk verslaafd geraakt aan de Telfort services die geboden werden en zat aan een abonnement vast voor het weer terwijl ik standaard altijd al radio luisterde. Ik kon met mobiel internet voor 3 euro een bepaalde tijd het weer ophalen via internet, dus die kosten kwamen er ook nog bij. Mijn beltegoed ging meer en meer naar beneden, gelukkig net op tijd stopgezet. De Siemens CX70 had knipperende lichtjes onder de cover en ze gingen niet knipperen bij een nieuw bericht maar waren gewoon een soort spelletje, dus om lekker naar te kijken.

M'n eerste abonnementen-toestel

M'n eerste abonnementen-toestel

In 2006 begon het dan echt, door omstandigheden was een abonnement beter voor mij. Weer liep ik samen met mijn moeder een telecomwinkel binnen, de Orange shop, ik wist lang niet zoveel als nu, sterker nog, ik maakte pas in de winkel de keuze en dat ik kan ik me dus nu echt niet meer voorstellen :D. We hadden besloten voor een Orange 15 euro per maand bundel te gaan in combinatie met een Nokia 6131, ook een populair toestel geweest!

Twee jaar later, in 2008, was mijn abonnement verlopen en wou een klasse hoger, ik koos voor een Vodafone 22,50 euro abonnement voor twee jaar in combinatie met een Samsung G600. Maar heel vreemd genoeg ging dat een beetje fout. Het toestel ging op een vage manier roest vertonen en functies stopten ermee. Jammer, want het leek zo mooi.

De Nokia 6210 Navigator

De Nokia 6210 Navigator

Nadat het toestel een aantal keren is opgestuurd mocht ik een nieuw toestel uitkiezen, en had me toen iets meer in verdiept en keek uit naar de Nokia 6210 Navigator, alleen moest ik daar nog wel 60 euro voor bijbetalen. Lief mijn moeder aangekeken, ik moest het zelf betalen, en toch inderdaad zelf die 60 euro maar betaald omdat de Nokia 6210 Navigator me erg cool leek! Vooral de 3,2 megapixel camera op het toestel leverde schitterende foto’s wat ik totaal niet had verwacht! Na een tijdje gingen de toetsen scheuren en heb ik daar veel werk aan gehad wat ik jullie zal besparen! Mochten jullie toch willen weten wat er is gebeurd dan hierbij de link om het forumbericht te lezen van deze ‘toestand’. Ik dacht dat ik de Nokia 6210 Navigator niet meer terug zou krijgen en kocht een LG KP500 Cookie, die later doorging naar mijn zus omdat ik de Nokia 6210 Navigator toch weer terugkreeg.

Wat een toestel vergeleken met de andere mobieltjes!

Wat een toestel vergeleken met de andere mobieltjes!

Weer twee jaar later, pas geleden dus, heb ik het Vodafone abonnement opgezegd, was er klaar mee, slechte klantenservice en facturatie waar lang niet alles bij klopte. Op 17 april dit jaar ben ik de T-Mobile winkel binnengelopen en daar een Relax 25 met internet abonnement voor twee jaar afgesloten met een Sony Ericsson XPERIA X10. Wat een toestel is dat vergeleken met die andere telefoontjes die ik heb gehad!

Ik plaats, vermoedelijk deze week, nog een blogbericht met een kijk op het ‘leven’ van telefoonreviewer!

Advertenties

2 Responses to Op 10-jarige leeftijd mijn eerste telefoon

  1. renate1970 says:

    Leuk om zo je telefoongeschiedenis te lezen, dat er nog maar vele mogen volgen. 🙂

  2. Kelly says:

    Erg leuk om te zien welke telefoons je hebt gehad :).
    Hierdoor moet ik zelf ook denken aan de telefoons die ik heb gehad. En mijn eerste telefoon haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: